![]() ![]() |
| MichuM. |
02-01-2008, 00:14
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 3 Dołączył: 2-January 08 Nr użytkownika: 701 |
Witam
pierwsze: dziekuje za tak dobra wersja mirandy ! i pytanie: jak zmienic wyglad listy gg, aby obok nicku byla jakas ikonka czy jest on dostepny czy nie. |
| GulaNET |
02-01-2008, 16:14
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 47 Dołączył: 17-October 06 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 3 |
Witam,
Trzeba wejść w opcje Mirandy, później Kontakty - Row items, po prawej wybrać zakładkę Icon i odznaczyć opcję "Hide icon when showing avatar". Pozdrawiam Grzegorz -------------------- Szukasz dobrego, niezawodnego komunikatora, bez reklam? Pobierz Miranda IM - Program do Gadu-Gadu
|
| losiek |
27-03-2009, 13:33
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 11 Dołączył: 25-March 09 Nr użytkownika: 4,611 |
Ja mam pytanie co do listy, jak skonfigurować ustawienia tak aby wpierw pokazywał dostępnych, potem tych na zaraz wracam a na końcu nie widocznych? A moje drugie pytanie dotyczy IRCa, Miranda pya mnie przy każdym włączeniu czy chce ściągnąć wtyczkę chat a potem prosi o nick i imię. Wyłączyłem w ustawieniach IRC ale nadal się włącza.
Pozdrawiam |
| GulaNET |
27-03-2009, 15:22
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 47 Dołączył: 17-October 06 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 3 |
Ja mam pytanie co do listy, jak skonfigurować ustawienia tak aby wpierw pokazywał dostępnych, potem tych na zaraz wracam a na końcu nie widocznych? Opcje - Lista kontaktów i po prawej "Sortowanie listy kontaktów" do dowolnego ustawienia. QUOTE A moje drugie pytanie dotyczy IRCa, Miranda pya mnie przy każdym włączeniu czy chce ściągnąć wtyczkę chat a potem prosi o nick i imię. Wyłączyłem w ustawieniach IRC ale nadal się włącza. Nigdy nie korzystałem, więc nie wiem. W naszej wersji Mirandy pominięta jest ta wtyczka. -------------------- Szukasz dobrego, niezawodnego komunikatora, bez reklam? Pobierz Miranda IM - Program do Gadu-Gadu
|
| losiek |
29-03-2009, 22:24
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 11 Dołączył: 25-March 09 Nr użytkownika: 4,611 |
samą opcje to ja znalazłem ale nawet w różnych konfiguracjach nie chce ustawić poprawnie listy...
|
| GulaNET |
30-03-2009, 14:15
|
|
samą opcje to ja znalazłem ale nawet w różnych konfiguracjach nie chce ustawić poprawnie listy... Spróbuj takiej konfiguracji: (IMG:http://dl.getdropbox.com/u/137930/Fota/opcje.jpg) u mnie działa - Stabilna wersja Mirandy. -------------------- Szukasz dobrego, niezawodnego komunikatora, bez reklam? Pobierz Miranda IM - Program do Gadu-Gadu
|
| losiek |
31-03-2009, 13:00
|
|
kurcze nie których na 'zaraz wracam' przeniósł wyżej ale resztę wrzucił pod tych co są niewidoczni.... co teraz?
|
| GulaNET |
31-03-2009, 22:16
|
|
W sumie to nie wiem jak Ci więcej pomóc...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Przy drugiej opcji spróbuj dać "Nic", dla mnie najważniejsza jest opcja "Ostatnia wiadomość" coby nie szukać osoby z którą sie rozmawiało przed chwilą. Jeżeli nie pomoże, musisz skorzystać z opcji "Ocena" Oceny nadajesz na liście kontaktów, w menu kontaktu - "Contact rate" -------------------- Szukasz dobrego, niezawodnego komunikatora, bez reklam? Pobierz Miranda IM - Program do Gadu-Gadu
|
| losiek |
31-03-2009, 22:34
|
|
popróbuje, a co zrobić z IRCem który przy każdym uruchomieniu pyta się o nick i o ściągnięcie wtyczki? mam wyłączoną wtyczkę w opcjach
|
| GulaNET |
01-04-2009, 09:08
|
|
popróbuje, a co zrobić z IRCem który przy każdym uruchomieniu pyta się o nick i o ściągnięcie wtyczki? mam wyłączoną wtyczkę w opcjach Usuń z katalogu "Plugins" irc.dll -------------------- Szukasz dobrego, niezawodnego komunikatora, bez reklam? Pobierz Miranda IM - Program do Gadu-Gadu
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4th February 2012 - 19:37 |