![]() ![]() |
| the_r |
21-03-2009, 10:12
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: 26-August 08 Nr użytkownika: 2,865 |
Nie wiem, czy jestem jedyny (może to być problem z moim komputerem lub połączeniem z internetem, choć w to wątpię) ale u mnie występuje Taki problem:
Bardzo często Miranda pokazuje, że jestem niewidoczny (taki status zazwyczaj mam) ale nie mogę wysyłać wiadomości, ani ich odbierać, opisy są na liście, ale się nie zmieniają, krótko mówiąc jestem niedostępny. Miranda nie łączy się ponownie. Jest to trochę irytujące, bo jakby przynajmniej ponazywała, że jest rozłączona, to by nie było problemu, a tak to nigdy nie wiem, czy dostaję wiadomości, które ktoś do mnie pisze, czy nie - bo jestem rozłączony. Drugi problem z jakim się spotkałem to wyskakujący sporadycznie komunikat o treści: CODE GG Połączenie nie może być nawiązane z powodu błędu: Permission denied Komunikat jest równoznaczny z rozłączeniem Mirandy, a zaczął się u mnie pojawiać od ok 2-3 dni parę razy dziennie (ok. 5). Nie dokonywałem w tym czasie żadnych zmian w konfiguracji. Jakieś pomysły? Może to wina serwerów GG? A tak na marginesie chciałem dodać, że: po pierwsze Miranda to świetny program, a po drugie MirandaGG to już jest w ogóle ekstra. Używam jej do GG i do radia i spisuje się świetnie. Moim zdaniem jest tak naprawdę jedyną alternatywą dla Nowego Gadu-Gadu, który w chwili obecnej jest już programem typu bloatware. Pozdrawiam, Michał |
| GulaNET |
23-03-2009, 08:51
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 47 Dołączył: 17-October 06 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 3 |
Bardzo często Miranda pokazuje, że jestem niewidoczny (taki status zazwyczaj mam) ale nie mogę wysyłać wiadomości, ani ich odbierać, opisy są na liście, ale się nie zmieniają, krótko mówiąc jestem niedostępny. Miranda nie łączy się ponownie. Jest to trochę irytujące, bo jakby przynajmniej ponazywała, że jest rozłączona, to by nie było problemu, a tak to nigdy nie wiem, czy dostaję wiadomości, które ktoś do mnie pisze, czy nie - bo jestem rozłączony. Zazwyczaj nie korzystam z niewidoczności, ale dla sprawdzenia pracowałem cały dzień na tym stanie, komunikacja działa w obydwie strony. Mam wersję stabilną Miranda GG, jeżeli korzystasz z Bety, spróbuj ze stabilną. QUOTE Drugi problem z jakim się spotkałem to wyskakujący sporadycznie komunikat o treści: GG Połączenie nie może być nawiązane z powodu błędu: Permission denied Komunikat jest równoznaczny z rozłączeniem Mirandy, a zaczął się u mnie pojawiać od ok 2-3 dni parę razy dziennie (ok. 5). Nie dokonywałem w tym czasie żadnych zmian w konfiguracji. Jakieś pomysły? Może to wina serwerów GG? Sam sobie odpowiedziałeś:) Tu masz listę działających serwerów: http://www.jabster.pl/gadu/ oraz tu http://www.kadu.net/monitor/ w opcjach GG - Zaawansowane, możesz ręcznie zmieniać listę lub odznaczyć ta funkcję, wtedy automatycznie połączy. -------------------- Szukasz dobrego, niezawodnego komunikatora, bez reklam? Pobierz Miranda IM - Program do Gadu-Gadu
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4th February 2012 - 20:36 |