![]() ![]() |
| Syldorf |
06-04-2008, 13:08
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 3 Dołączył: 6-April 08 Nr użytkownika: 1,844 |
Prosze o rzetelne wypowiedzi pracownikow na temat firmy `Syldorf` Chodzi mi przedewszystkim o place, uczciwosc wiarygodnosc itp! Postaramy sie aby wiadomosc o powstaniu forum dyskusyjnego dotarla do wszystkich pracownikow. !
|
| sloonik |
06-04-2008, 13:16
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 105 Dołączył: 16-October 06 Skąd: Wrocław Nr użytkownika: 1 |
Prosze o rzetelne wypowiedzi pracownikow na temat firmy `Syldorf` Chodzi mi przedewszystkim o place, uczciwosc wiarygodnosc itp! Postaramy sie aby wiadomosc o powstaniu forum dyskusyjnego dotarla do wszystkich pracownikow. ! A mozesz dokladniej napisac o co chodzi? -------------------- Dodaj swoją stronę do katalogu Praktyczny Katalog Wielotematyczny
|
| KacperiAgatka |
06-04-2008, 16:00
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 6-April 08 Nr użytkownika: 1,849 |
Dzieki za poinformowanie nas o powstaniu takiego forum!firma najzwyczajniej zarabia na oszustwie! Pracowalismy tam jeden tydzien po tym czasie zorientowalismy sie o co chodzi, zadzwonilismy do szefowej o zwolnienie, ta wpadla w histerie powiedziala ze nie dostaniemy pieniedzy za ten tydzien ze nie pusci nas do domu bo potrzebuje ludzi, ze nasra w papierach itp. Za przepracoweany okres nie dostalismy pieniedzy do polski dotarlismy na wlasna reke we dwoje w ten tydzien mielismy przepracowane ponad 100 godzin najnizsza krajowa niemiecka na godz to jakies 6 eu o ile sie nie myle razy 100 godz. = 600 eu! oszusci nie jechac!
|
| kazia |
07-04-2008, 15:44
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 7-April 08 Nr użytkownika: 1,859 |
UWAGA chcialbym ostrzec ludzi chcacych wyjechac tam do pracy! Firma oszukuje ludzi wyrobienie normy przy tych zamowieniech ktore daja nowym pracownikom nie jest mozlewe ! Jest tez ograniczenie sprzetowe czyli aparat ktory obslugoje sluchawki i mikrofon jest stary i nie sprawny tylko polacy pracujacy tam na stale maja zawarte tzw. uklady z przelozonymi maja oni nowy sprzet i dostaja o wiele wieksze zamowienia! Nowoprzybyli pracownicy nie maja szansy zarobienia w tej firmie, nie jestem jedyna osoba oszukana przez pania Syldorf. Szefostwo obiecywalo ze w momecie gdy bedziemy dostawac stary sprzet to beda nam doplacac do normy co okazalo sie nieprawda. Jakby tego jeszcze bylo malo no nie chca nam zaplacic uczciwie zarobionych pieniedzy w przeliczeniu na tzw ,koli' Firma oszukala mnie na jakies 1000 eu ! pracowalem tam przez 5 tyg. po minimum 10 godzin tygodniowo zarobilem 500eu!! Bede walczyl o wyplacenie mi reszty zaleglej kwoty ale czy dostane te pieniadze to nie wiem, zreszta bede pisal na bierzaco na tym forum co i jak wskoralem! Pozdrawiam
|
| Syldorf |
08-04-2008, 09:36
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 3 Dołączył: 6-April 08 Nr użytkownika: 1,844 |
UWAGA chcialbym ostrzec ludzi chcacych wyjechac tam do pracy! Firma oszukuje ludzi wyrobienie normy przy tych zamowieniech ktore daja nowym pracownikom nie jest mozlewe ! Jest tez ograniczenie sprzetowe czyli aparat ktory obslugoje sluchawki i mikrofon jest stary i nie sprawny tylko polacy pracujacy tam na stale maja zawarte tzw. uklady z przelozonymi maja oni nowy sprzet i dostaja o wiele wieksze zamowienia! Nowoprzybyli pracownicy nie maja szansy zarobienia w tej firmie, nie jestem jedyna osoba oszukana przez pania Syldorf. Szefostwo obiecywalo ze w momecie gdy bedziemy dostawac stary sprzet to beda nam doplacac do normy co okazalo sie nieprawda. Jakby tego jeszcze bylo malo no nie chca nam zaplacic uczciwie zarobionych pieniedzy w przeliczeniu na tzw ,koli' Firma oszukala mnie na jakies 1000 eu ! pracowalem tam przez 5 tyg. po minimum 10 godzin tygodniowo zarobilem 500eu!! Bede walczyl o wyplacenie mi reszty zaleglej kwoty ale czy dostane te pieniadze to nie wiem, zreszta bede pisal na bierzaco na tym forum co i jak wskoralem! Pozdrawiam PANIUSIA RACZEJ NIE MOZE POWIEDZIEC 'MOJE RECE PRACUJA ZAWSZE NAD SWOJA DOLA, gdyz dorabia sie kosztem innych ludzi! A mogla by przeciesz sprzedac jadna ze swoich bmw`ek i wyplacic normalnie ludziom ?! Miejmy nadzieje ze kradzione pieniazki wyjda jej na dobre, ObY!!!!!!!!!!!! |
| nieznany |
23-06-2008, 15:00
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 4 Dołączył: 23-June 08 Nr użytkownika: 1,995 |
UWAGA chcialbym ostrzec ludzi chcacych wyjechac tam do pracy! Firma oszukuje ludzi wyrobienie normy przy tych zamowieniech ktore daja nowym pracownikom nie jest mozlewe ! Jest tez ograniczenie sprzetowe czyli aparat ktory obslugoje sluchawki i mikrofon jest stary i nie sprawny tylko polacy pracujacy tam na stale maja zawarte tzw. uklady z przelozonymi maja oni nowy sprzet i dostaja o wiele wieksze zamowienia! Nowoprzybyli pracownicy nie maja szansy zarobienia w tej firmie, nie jestem jedyna osoba oszukana przez pania Syldorf. Szefostwo obiecywalo ze w momecie gdy bedziemy dostawac stary sprzet to beda nam doplacac do normy co okazalo sie nieprawda. Jakby tego jeszcze bylo malo no nie chca nam zaplacic uczciwie zarobionych pieniedzy w przeliczeniu na tzw ,koli' Firma oszukala mnie na jakies 1000 eu ! pracowalem tam przez 5 tyg. po minimum 10 godzin tygodniowo zarobilem 500eu!! Bede walczyl o wyplacenie mi reszty zaleglej kwoty ale czy dostane te pieniadze to nie wiem, zreszta bede pisal na bierzaco na tym forum co i jak wskoralem! Pozdrawiam |
| rekin |
26-06-2008, 13:55
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 6 Dołączył: 11-June 08 Nr użytkownika: 1,890 |
Witam,
ja pracuje w firmie już 1,5 roku i nie zgadzam się z powyższymi oskarzeniami. Firma zawsze dotrzymywała umowy i nie słyszałem jeszcze o nikim żeby został bez pieniażków. Płace są tak jak na rynku niemieckim, w dodatku darmowe mieszkania (jedynie nie duża opłata za prąd, wodę itd.) oraz dojazdy z Polski do Niemiec też darmowe. Gdzie w dzisiejszych czasach znajdziecie taki serwis? Ja osobiście przypuszczam ze autorzy powyższych tekstów nie wywiązali się z umowy i po prostu uciekli z pracy, i jeśli mam rację to bardzo dobrze ze wam firma Syldorf nie zapłaciła! Znam nawet osobiście jeden przypadek: parka sobie przyjechała za darmo z Polski, dostała pełno wyposażone mieszkanie, popracowała sobie tydzień i stwierdziła nagle że pojadą sobie do Anglii - ponieważ cały czas czekali na tamtejszą oferte. Zerwali z dnia na dzień umowę i już ich nie bylo. Co najlepsze zabrali jeszcze sobie z mieszkania, że tak powiem "wyprawkę", po prostu pokradli co się dało i zwiali. Tak więc jeśli ta parka się tutaj wypowiada to niech lepiej siedzą cicho i się cieszą ze nie ścigano ich za kradzież. pozdrawiam rekin |
| turbo |
01-07-2008, 23:39
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: 1-July 08 Nr użytkownika: 2,049 |
Witam pracuje w tej firmie już ponad rok, i nie zdarzyło się jeszcze żebym miał jakieś problemy. Pieniądze trafiają na konto w terminie. Nie było jeszcze takiego przypadku żebym o pieniądze musiał się upominać.
I naprawdę niema co narzekać, bo naprawdę bardzo rzadko się zdarza że firma zapewnia mieszkanie, dojazd do pracy i zjazd do polski co 2,3 tygodnie. pozdr. |
| nieznany |
27-07-2008, 19:42
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 4 Dołączył: 23-June 08 Nr użytkownika: 1,995 |
Witam pracuje w tej firmie już ponad rok, i nie zdarzyło się jeszcze żebym miał jakieś problemy. Pieniądze trafiają na konto w terminie. Nie było jeszcze takiego przypadku żebym o pieniądze musiał się upominać. I naprawdę niema co narzekać, bo naprawdę bardzo rzadko się zdarza że firma zapewnia mieszkanie, dojazd do pracy i zjazd do polski co 2,3 tygodnie. pozdr. tratata a głupiemu radosc nie masz racji kasa trafia na konta z wielkim opuznieniem!!!!!!!!! a zreszta co ty mozesz wiedziec o tej firmie rok to za mało by ich poznac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja to wiem bo pracuje dłuzej niz ty!!!!!!!!!!!!! |
| rekin |
31-07-2008, 15:53
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 6 Dołączył: 11-June 08 Nr użytkownika: 1,890 |
tratata a głupiemu radosc nie masz racji kasa trafia na konta z wielkim opuznieniem!!!!!!!!! a zreszta co ty mozesz wiedziec o tej firmie rok to za mało by ich poznac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja to wiem bo pracuje dłuzej niz ty!!!!!!!!!!!!! Po pierwsze naucz sie najpierw Netiquette a jak nie wiesz co to jest to polecam google.pl. Krzyczysz tu jak bys chcial cos przekrzyczec z powodu braku argumentow. Po drugie skoro tak dlugo pracujesz w firmie to sobie przeczytaj umowe o prace a jesli nie umiesz po niemiecku to swiadczy o tobie jaki jestes zdolny, ze sie po kilku latach nie nauczyles. Po trzecie jesli twierdzisz ze firmy "tylko po roku" nie mozna poznac to jestes dla mnie po prostu kolesiem ktory ma pstro w glowie i nie wie na czym swiat stoi. pozdrawiam |
| rambo |
02-09-2008, 10:23
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 4 Dołączył: 2-September 08 Nr użytkownika: 2,973 |
to jest prawda.sa to oszusci
|
| rambo |
06-09-2008, 09:32
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 4 Dołączył: 2-September 08 Nr użytkownika: 2,973 |
Witam, ja pracuje w firmie już 1,5 roku i nie zgadzam się z powyższymi oskarzeniami. Firma zawsze dotrzymywała umowy i nie słyszałem jeszcze o nikim żeby został bez pieniażków. Płace są tak jak na rynku niemieckim, w dodatku darmowe mieszkania (jedynie nie duża opłata za prąd, wodę itd.) oraz dojazdy z Polski do Niemiec też darmowe. Gdzie w dzisiejszych czasach znajdziecie taki serwis? Ja osobiście przypuszczam ze autorzy powyższych tekstów nie wywiązali się z umowy i po prostu uciekli z pracy, i jeśli mam rację to bardzo dobrze ze wam firma Syldorf nie zapłaciła! Znam nawet osobiście jeden przypadek: parka sobie przyjechała za darmo z Polski, dostała pełno wyposażone mieszkanie, popracowała sobie tydzień i stwierdziła nagle że pojadą sobie do Anglii - ponieważ cały czas czekali na tamtejszą oferte. Zerwali z dnia na dzień umowę i już ich nie bylo. Co najlepsze zabrali jeszcze sobie z mieszkania, że tak powiem "wyprawkę", po prostu pokradli co się dało i zwiali. Tak więc jeśli ta parka się tutaj wypowiada to niech lepiej siedzą cicho i się cieszą ze nie ścigano ich za kradzież. pozdrawiam rekin to pracuj dalej debilu i liz dupe szefowej bo jak nie bedziesz lizal to masz przechlapane |
| rekin |
06-09-2008, 12:51
|
|
to pracuj dalej debilu i liz dupe szefowej bo jak nie bedziesz lizal to masz przechlapane sluchaj koles za tego debila masz w zeby, znajde ciebie smarkaczu. Widzisz rambo (he he he) ty tez nalezysz do takich co nic w zyciu nie osiagneli i maja tylko pretensje i zazdrosc do innych, masz po prostu dwie lewe rece i nie umiesz nic postawic na nogi. Takich jak ty beda w kazdej firmie gnebili poniewaz nie umiesz pracowac i nie potrafisz wykonac prostych zadan. Masz racje siedz lepiej na bezrobocu na koszta innych, pij dalej piwo i mysl sobie jaki jestes "thebesciak" |
| madkhi |
06-09-2008, 14:34
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 6-September 08 Nr użytkownika: 3,054 |
Prosze o rzetelne wypowiedzi pracownikow na temat firmy `Syldorf` (...) Żadnych zarzutów, wszystko gra. Atmosfera ok, czasami na mieszkaniach małe problemy, ale to nie wina firmy lecz lokatorów. Odpowiada mi system pracy 2 tyg. praca 2 tyg. z rodzinka, czasami jak trzeba zostanę chętnie i 3 tyg. w pracy. Dojazdy z kraju są organizowane i nic nas nie kosztują, pyzatym busy są cały czas do dyspozycji i zawsze można z nich korzystać czy to na zakupy lub na wycieczki w weekend. Ja pracuje aktualnie na owocach i co prawda paczki są ciężkie ale stawka wyższa (podstawową 8,75EURO), normę już wyrabiam więc nie widzę nic przeciwko dłuższej wspolpracy. Co do wypowiedzi tutaj o spóźnione wypłaty to powiem ze pracowałem w firmie Hadway i były jeszcze później, poza tym oszukiwali nas wszystkich. Kasowali po 200EURO za mieszkania i dodatkowo za dojazdy do pracy. U Syldorf te dojazdy są darmowe i mieszkania wychodzą 50EURO miesiecznie. Sumując mogę firmę polecić, oczywiście praca nie jest lekka, ale jak ktoś chce pracować to dobrze sobie zarobi. Wiadomo ze przy 160 pracownikach nie moza wszystkich zadowolić, ja jestem. |
| nieznany |
09-09-2008, 11:05
|
|
sluchaj koles za tego debila masz w zeby, znajde ciebie smarkaczu. Widzisz rambo (he he he) ty tez nalezysz do takich co nic w zyciu nie osiagneli i maja tylko pretensje i zazdrosc do innych, masz po prostu dwie lewe rece i nie umiesz nic postawic na nogi. Takich jak ty beda w kazdej firmie gnebili poniewaz nie umiesz pracowac i nie potrafisz wykonac prostych zadan. Masz racje siedz lepiej na bezrobocu na koszta innych, pij dalej piwo i mysl sobie jaki jestes "thebesciak" rekin to czysty palant nie wie co pisze !!!!!! bałwan jeden pewnie dupe lize wszystkim w biurze Żadnych zarzutów, wszystko gra. Atmosfera ok, czasami na mieszkaniach małe problemy, ale to nie wina firmy lecz lokatorów. Odpowiada mi system pracy 2 tyg. praca 2 tyg. z rodzinka, czasami jak trzeba zostanę chętnie i 3 tyg. w pracy. Dojazdy z kraju są organizowane i nic nas nie kosztują, pyzatym busy są cały czas do dyspozycji i zawsze można z nich korzystać czy to na zakupy lub na wycieczki w weekend. Ja pracuje aktualnie na owocach i co prawda paczki są ciężkie ale stawka wyższa (podstawową 8,75EURO), normę już wyrabiam więc nie widzę nic przeciwko dłuższej wspolpracy. Co do wypowiedzi tutaj o spóźnione wypłaty to powiem ze pracowałem w firmie Hadway i były jeszcze później, poza tym oszukiwali nas wszystkich. Kasowali po 200EURO za mieszkania i dodatkowo za dojazdy do pracy. U Syldorf te dojazdy są darmowe i mieszkania wychodzą 50EURO miesiecznie. Sumując mogę firmę polecić, oczywiście praca nie jest lekka, ale jak ktoś chce pracować to dobrze sobie zarobi. Wiadomo ze przy 160 pracownikach nie moza wszystkich zadowolić, ja jestem. chyba u was tak jest ale sa jeszcze inne sztele gdzie syldorfka ma i nimi sie wcale nie interesuje co wy piszecie tu o tej firmie popracujcie wiecej to zobaczymy sami bedziecie nazekac na nia |
| rekin |
09-09-2008, 12:02
|
|
rekin to czysty palant nie wie co pisze !!!!!! bałwan jeden pewnie dupe lize wszystkim w biurze uwazaj koles, okazujesz swoj poziom inteligencji, widze ze z powodu braku argumentow stajesz sie wulgarny... chyba u was tak jest ale sa jeszcze inne sztele gdzie syldorfka ma i nimi sie wcale nie interesuje co wy piszecie tu o tej firmie popracujcie wiecej to zobaczymy sami bedziecie nazekac na nia juz wiem ze pracujesz w Malersdorfie. Jesli masz takie zarzuty i placzesz ze Pani Syldorf ciebie nie odwiedza, to napisz co masz do zarzucenia. Hasla to kazdy moze sobie pisac, fakty to jest to co sie liczy. Tak wiec jesli kojarze o jaki oddzial "zapomniany" chodzi to jest Malersdorf a wiec pracujesz jesli sie nie myle juz jakies 4-5 lat w firmie - moge sie mylic ale spytam sie w biurze kiedy byly tam ostatnio przyjecia - wiec skoro jestes taki niezadowolony to po co tu jeszcze jestes? Wytlumacz to! pozdrawiam rekin |
| rambo |
09-09-2008, 17:55
|
|
uwazaj koles, okazujesz swoj poziom inteligencji, widze ze z powodu braku argumentow stajesz sie wulgarny... juz wiem ze pracujesz w Malersdorfie. Jesli masz takie zarzuty i placzesz ze Pani Syldorf ciebie nie odwiedza, to napisz co masz do zarzucenia. Hasla to kazdy moze sobie pisac, fakty to jest to co sie liczy. Tak wiec jesli kojarze o jaki oddzial "zapomniany" chodzi to jest Malersdorf a wiec pracujesz jesli sie nie myle juz jakies 4-5 lat w firmie - moge sie mylic ale spytam sie w biurze kiedy byly tam ostatnio przyjecia - wiec skoro jestes taki niezadowolony to po co tu jeszcze jestes? Wytlumacz to! pozdrawiam rekin rekin jaky ty jestes we wszystkim madry,na kazdy temat masz cos do powiedzenia,prawa reka szefowej jestes ze tak bronisz tej firmy |
| rekin |
09-09-2008, 20:35
|
|
|
| nieznany |
13-09-2008, 20:38
|
|
Witam pracuje w tej firmie już ponad rok, i nie zdarzyło się jeszcze żebym miał jakieś problemy. Pieniądze trafiają na konto w terminie. Nie było jeszcze takiego przypadku żebym o pieniądze musiał się upominać. I naprawdę niema co narzekać, bo naprawdę bardzo rzadko się zdarza że firma zapewnia mieszkanie, dojazd do pracy i zjazd do polski co 2,3 tygodnie. pozdr. |
| Anonim123 |
29-10-2008, 20:19
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: 29-October 08 Nr użytkownika: 3,941 |
Nie wpakujcie się w to bagno, bo już z niego nie wyjdziecie. Sprawa wygląda tak Pani Syldorf opracowała sobie niezły system szantażowania pracowników gdyby nie to jej firmy już dawno by nie było. W umowie masz napisane, że pierwszy tydzień następuje przyuczenie w tym czasie masz stałą stawkę 6 Euro, jeżeli po paru dniach zwolnisz się wypłaca ci tyle ile zrobiłeś, czyli za sztukę. Pierwszy tydzień jeżeli dziennie zrobisz 1000 sztuk to będzie wspaniale, na jakieś 10 czy więcej godzin pracy. To ci wyjdzie 30 euro, no i za godzinę jakieś 3 euro za ciężką harówkę to nie jest łatwa praca a szczególnie pierwszy tydzień. Dopiero po tygodniu nogi przyzwyczajają się do pokonania takiego dystansu (na oko dziennie jakieś 15 km trzeba przejść) i przestają boleć. W ten sposób zmusza cię do pozostania do następnej wypłaty. To jeszcze nie koniec, po jakimś tygodniu podpisujecie umowę, w której pisze, że okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie, kara za nie oznajmienie 2 tygodni wcześnie że się zwalniasz wynosi 1000E. No i dalej lecimy z ich systemem, oficjalnie wypłata jest 15 dnia miesiąca ale tak naprawdę przeprowadzana jest 20, powiem dlaczego. Istnieje tam system 2 tyg. pracy 2 tyg. wolnego, jeżeli zjedziesz teraz drugiego i pomyślisz że 15tego będzie już wypłata na koncie i nie musisz już przyjechać to się grubo mylisz. Tak wiec zmuszony jesteś do pozostania przez jakieś 2 miesiące. I z tego ta praca żyje. Jest tam bardzo mało „stałych” pracowników, po pierwszym przepracowanym miesiącu zjechałem sobie na 2 tygodnie jak znowu przyjechałem to pół ekipy(że tak powiem) było wymienione. Bardzo dużo zależy od wielkości zlecenia. Pracownicy którzy tam dłużej pracują dostają wysokie zlecenia, i cieszą się że jest tak dużo nowych pracowników którzy za nich zrobią te małe. Słyszałem teksty typu:„jeszcze paru nowych i pozbyjemy się małych auftragów”. I co do atmosfery to na pewno nie jest wspaniała. Jest tam parę fałszywych typów, szczególnie pani która przyucza udaje miłą a tak naprawdę jest totalnie fałszywa, potrafi każdego obgadać nawet przyjaciela. Wróćmy do tematu. Trzeba mieć dużo doświadczenia żeby tam normalnie pracować, przez pierwsze trzy tygodnie trudno wyjść na ponad 5 EUR na godz. Na systemie częstych zjazdów też nie możesz polegać każdego próbują tam jak najdłużej przytrzymać, a to nie ma cię na liście zjazdów, albo jest zakaż zjazdów bo jest dużo roboty. Jedyną zaletą tej pracy to są warunki mieszkaniowe, ale i tak dużo w nim nie przebywasz bo przeważnie przyjeżdżasz o 19.00 z roboty. A i jeszcze jedno, jeżeli chcecie się wybrać tam do pracy to na pewno nie zaczynajcie w okresie przed świąteczny wtedy jest tam najwięcej pracy. Przy ostatnich świętach przed Wielkanocą pracowali nawet do 23.00.( praca zaczyna się o7).
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4th February 2012 - 19:29 |