![]() ![]() |
| sloonik |
02-02-2010, 23:56
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 105 Dołączył: 16-October 06 Skąd: Wrocław Nr użytkownika: 1 |
Jak w temacie, ciekaw jestem jakie są Wasze subiektywne opinie o programach partnerskich w jakich uczestniczycie lub uczestniczyliście.
Wielu z Was promuje za pośrednictwem forum rozmaite programy partnerskie, jednak nikt się nie dzieli opiniami o nich. A zatem czekamy na Waszą ocenę, czy jesteście zadowoleni (lub nie) z programów partnerskich. Jakie Waszym zdaniem są mocne i słabe strony PP. Czy macie poczucie bezpieczeństwa, że praca jaką wkładacie w promowanie produktów danego programu jest adekwatna do osiąganych korzyści i czy rozliczenia są waszym zdaniem uczciwe i wiarygodne. Czekam(y) na opinie! -------------------- Dodaj swoją stronę do katalogu Praktyczny Katalog Wielotematyczny
|
| radirobot |
06-02-2010, 21:50
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 11 Dołączył: 18-January 10 Nr użytkownika: 5,006 |
Może zacznijmy od jakiegoś konkretnego programu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Natomiast co do rozliczeń różnie to bywa. Czasami są problemy nawet z dużymi sieciami. Osobiście czekam już pół roku na wypłatę większej sumy z dużej platformy afiliacyjnej i widzę, że bez stanowczych działań chyba się nie doczekam. Pozdrawiam i czekam na propozycję sieci o której będziemy dalej dyskutować. -------------------- |
| sloonik |
08-02-2010, 21:34
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 105 Dołączył: 16-October 06 Skąd: Wrocław Nr użytkownika: 1 |
Na przykład TradeDoubler - chyba jeden z pierwszych najbardziej spopularyzowanych Programów Partnerskich (wybaczcie jeśli się myle).
Mnie osobiście bardzo zaciekawił ze względu na obecność tzw. Product Feed'ów, które można było pobierać w celach promocji poszczególnych produktów. W ten sposób można było promować produkty, które było silnie powiązane z kontekstem danej strony, albo wręcz tworzyć całe sklepy na bazie tego kontentu. Konwersja była dość dobra, choć informacje o produktach raczej bardzo skromne, z reguły nie przekraczające 255 znaków. W ten sposób można było promować między innymi produkty sieci Empik i vTripa. Produkty empiku sprzedawały się całkiem dobrze i raczej nie było problemów z naliczaniem prowizji, niekiedy zdarzało się, że z jednej transakcji, zbierała się całkiem przyzwoita kwota. Co dość mocno przykuło moją uwagę i nie dawało spać po nocach to publikacja w specjalnie do tego stworzonym serwisie turystycznym w którym emitowane były wycieczki vTripa. Według statystyk dostępnych w platformie TradeDoublera, widoczne były dane o sprzedaży wycieczek i to na kwotę niemałą bo przekraczająca kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jak na ironie wszystkie naliczone początkowo prowizje ze sprzedaży były później wycofywane, np. z powodu rezygnacji... W zasadzie z całego okresu promocji nie została mi naliczona prowizja z ani jednej sprzedaży - co w moim przekonaniu, jest conajmniej bardzo mało prawdopodobne, wszyscy rezygnowali z zakupionej wcześniej wycieczki (sprzedało się ich co najmniej kilkadziesiąt)... Emisja banerów graficznych nie przynosiła praktycznie żadnych zysków, najpewniej dlatego, że duży zasięg sieci i ilość dziennych odsłon była tak duża, że użytkownicy się do nich przyzwyczajali i kliknięć było stosunkowo mało, a konwersja bardzo słaba - uznałem więc na podstawie tych obserwacji, że zdecydowanie lepszą konwersję uzyskuje na emitowanych w tym samym miejscu reklamach AdSense. Podsumowując zabawę i nabyte w tym czasie doświadczenia z TradeDoublerem, pokuszę się o podsumowanie, że jest to bardzo dobra forma promocji dla wydawców, choć podejrzewam, że koszty jakie wiążą się obsługą programu przez TD są ogromne, o czym świadczy stosunkowo niewielka ilość programów skupionych w tej sieci. Witryna, która emituje reklamy otrzymuje stosunkowo niewielki udział zysków z reklamy zwłaszcza, że prowizja naliczana jest za sprzedaż lub co najwyżej przekierowanie użytkownika na stronę wydawcy. Łatwo więc policzyć, że przy prowizji 5 groszy za UV, zeby zarobić 1000 zł należy skierować do witryny wydawcy 20 tys. użytkowników, co przy wskaźniku CTR wynoszącym 5% oznacza, że ruch w serwisie musiałby wynosić około 400 tys. UU miesięcznie. Inną rzeczą jest, że z takim ruchem serwis ma bardzo dużą szansę sprzedawać powierzchnie reklamową za pośrednictwem jednego z domów mediowych, a tym samym generować z tego tytułu zyski na poziomie 2-3 tys. zł lub 4-5 tys. przy sprzedaży bezpośredniej. -------------------- Dodaj swoją stronę do katalogu Praktyczny Katalog Wielotematyczny
|
| beatka118 |
14-05-2010, 07:42
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 12-May 10 Nr użytkownika: 5,306 |
Od jakiegoś czasu działam w klubie zixo. Na moim koncie uzbierała się spora suma pieniędzy i moje konto ciągle rośnie, jednak mam problemy z wypłatą tych pieniędzy. Żeby je wypłacić należy wysłać do nich podpisaną umowę i tak też zrobiłam, jednak w dalszym ciągu przy próbie wypłaty pokazuje się komunikat, że umowa nie została przesłana. Próbuję kontaktować się z nimi przez formularz kontaktowy bo innej opcji nie ma, jednak bezskutecznie. Czy komuś udało się wypłacić u nich pieniądze?
|
| radirobot |
14-05-2010, 09:15
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 11 Dołączył: 18-January 10 Nr użytkownika: 5,006 |
Wydaje mi się, że to firma widmo na obecną chwilę, gdyż nikt z adminów nie odzywa się na forum od miesięcy, o odpowiedzi wysyłane przez formularz kontaktowy pozostają bez odpowiedzi.
Życzę powodzenia. -------------------- |
| noe76 |
17-05-2010, 09:21
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 3 Dołączył: 4-March 10 Nr użytkownika: 5,101 |
Witam ja obecnie pracuje w programie partnerskim TWR POWER SYSTEM już 3 miesiąc, jest to amerykański PP który przelewy robi na konto ALERTPAY w dolarach.
Są to moje początki w programie ale bardzo szybko zarabia się pieniądze i co podkreślam program jest wiarygodny i każdego 8 miesiąca robi przelewy. Dla potwierdzenia dodaje załączniki z przelewów i mojej struktury która bardzo dynamicznie się rozrasta. TWR POWER SYSTEM ZARABIAJ 2300$ MIESIĘCZNIE oraz dla chętnych zapraszam na DARMOWY KURS ZARABIANIA W TWR POWER SYSTEM DARMOWY KURS ZARABIANIA w TWR POWER SYSTEM-KLIKNIJ |
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8th February 2012 - 03:55 |